Clubkwis OVV'67 Oosteind is een particulier initiatief, zonder winstoogmerk.

Ooit begonnen als leuk tijdverdrijf, om mensen bij OVV'67 en Oosteind met elkaar te verbinden, is de clubkwis OVV'67 Oosteind uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement.

Wat is nou die Clubkwis OVV'67 Oosteind?

 

Anders dan dat de naam doet vermoeden is het géén kwis die over de voetbalvereniging OVV'67 gaat of over het dorp Oosteind. Nee, het is een algemene kwis met 100 vragen over alles en nog wat, vergelijkbaar met een dorpsquiz. Het kunnen geluidsvragen zijn, fotovragen of algemene kennis. Vaak zitten er ook instinkers tussen, puzzels, opdrachten, enz. Kortom een mix van verschillende soorten vragen. Voorbeelden hiervan vind je op de pagina's van de verschillende jaren op deze website.

Degene die zich opgeeft is de teamleider. De teamleider stelt een eigen team samen, dat de antwoorden op de vragen en opdrachten gaat opzoeken. De grootte van het team is onbeperkt. Het is wel verstandig om teamleden van verschillende leeftijden in jouw team te hebben.

Op de dag van de clubkwis wordt er een .pdf bestand met vragen en opdrachten naar de teamleider gestuurd per mail, alsmede een antwoordformulier. Alle teams krijgen een aantal uren de tijd om de vragen en opdrachten uit te voeren en de antwoorden op het antwoordformulier te vermelden. De deelnemers zijn vrij in de informatievoorziening voor de beantwoording van de vragen (internet, boeken, tijdschriften, kranten, hulplijnen enz.) voor zover ze niemand tot last zijn en/of ordeverstorend zijn. 

 

Voor de beantwoording van de vragen en opdrachten worden punten gegeven. Het team met de meeste punten wint de Clubkwis. Wie dan de meeste punten heeft, wordt tweede, etc. Voor de eerste t/m derde plaats is een geldbedrag beschikbaar.

Voor het volledige reglement raadplaag de pagina 'Informatie clubkwis 2024'.